Story Başladı!

13 Ekim Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü’ndeki Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk Salonu, öğrencilerimizin titiz ve yoğun çalışmasıyla düzenlenen ilk Story etkinliğine sahne oldu. “Anlatacak çok şey var!” mottosuyla yola çıkan ve çoğunluğu Hamilik Okulumuz’un öğrencisi olan BYV’li genç ekibimiz, tamamen kendi çabalarıyla düzenledikleri etkinlikte birçok genç ve genç ruhlu katılımcıyı bir araya getirmeyi başardılar.

st36

Medya, iş dünyası, psikoloji ve eğitim alanlarından renkli konuşmacıların yer aldığı Story, ekibimizin ilk organizasyonu olmasına rağmen büyük ilgi görerek ses getirdi. Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal, Batesmotelpro üyesi ve Reklam Yazarı Volkan Öge, Mindfulness Eğitmeni Zümra Atalay, Minimalist Yaşam Danışmanı Zeynep Damla Yörük, Çok Gezenti Sunucusu ve Mizah Yazarı Burak Akkul, TRT World Dijital Direktörü Riyaad Minty, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ve Gezgin/Maceraperest Barkın Özdemir programa katılarak kendi hikâye ve deneyimlerini paylaştılar.

alpkoksal1

Story’nin ilk oturumu Alp Köksal’ın konuşmasıyla başladı. 1.5 milyara yakın ders ile dünyanın en popüler ve ücretsiz eğitim platformu olan Khan Academy’nin, Türkiye Direktörü Alp Köksal ilk olarak kendi eğitim hayatında karşılaştıklarından hareketle yurt dışı eğitime karar verişi, Khan’a dâhil oluşu ve kurumun Türkiye’de de faaliyet göstermesi için sarf ettiği çabalara değindi. Sunumunda yer verdiği eski ve yeniyi karşılaştıran fotoğraflarla eğitim sistemine eleştiriler getiren Köksal, değişmesi gerekenlere dair öneriler sundu.

İkinci konuşmacımız ‘‘Bates Motel Productions’’ ismini verdikleri arkadaş grubuyla internet platformlarına viral videolar çekerken oyunculuğa adım atmış olan, aynı zamanda da reklam yazarlığı ile de bilinen Volkan Öge idi. Öge, arkadaşlarıyla eğlence amaçlı internet videoları çekerken bunlardan birini yüklemeleriyle başlayan hikâyelerini anlattı. Volkan Öge’nin paylaşımlarından gençler için dikkat çekici olabilecek noktalardan biri de önemli olanın ilk güzel işi yapmak değil, o iş her ne ise ikincisini de yaparak sürekliliğini sağlamanın gerektiğine vurgu yapması oldu.

volkanoge2

İlk otumun üçüncü konuşmacısı MEF Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Zümra Atalay ise temel çalışma alanı olan Bilinçli Farkındalık (Mindfulness)’ı Story katılımcılarına anlattı. Atalay herhangi bir işi yaparken, düşünerek, anın içinde olarak yapmanın ve yaşamanın gerektiğine dikkat çekerek bunun çok değerli olduğunu belirtti. Atalay’ın işaret ettiği önemli noktalardan biri de gün içinde yaptığımız birçok şeyi bilinçli olmadan, algılamadan, hissetmeden yaptığımız için o işten gerçekten zevk almadığımız ve buna paralel olarak da günün sonunda hayatımızdan zevk alamadığımıza dikkat çekmek oldu. Atalay konuşmasında birkaç küçük mindfulness deneyi de yapmayı ihmal etmedi.

zatalay1

Youtube ve sosyal medyada paylaştıklarıyla bize Minimalizm’i tanıtan ve dünyaya farklı bir gözle bakmamızı sağlayan, ikinci oturumumuzun ilk konuşmacısı Zeynep Damla Yörük, kendi hayat öyküsünden yola çıkarak minimalist hayata nasıl başladığını anlattı. Edebiyatta metinleri sadeleştirirken hayatını sadeleştirmeye başladığını ve bundan çok yarar gördüğünü söyleyen Yörük, insanlara da faydalı olabilmek için videolar çekmeye başladığını anlattı. İnsanların gittikçe tüketim çılgınlarına dönüştüklerini, bunun da hayatlarında büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Zeynep Damla Yörük, birkaç danışanından örnekler vererek minimalist yaşam tüyolarından anekdotlar aktardı.

zdamla1

İkinci oturumun bir diğer konuşmacısı Teve2 ekranlarında yayınlanan ‘’Çok Gezenti’’ programının enerjik ve eğlenceli sunucusu, mizah yazarı Burak Akkul oldu. Seyahat notlarından örnekler vererek gezmenin inceliklerini anlatan Akkul, gezi programı yapmanın aslında göründüğü kadar kolay olmadığını, arka planda çok zahmetli tarafların da olduğunu söyledi. Kendi programının kameramanlığını, yönetmenliğini ve kurgusunu da kendisi yapan, sıradan insanların gezdiği gibi abartıya kaçmadan gezen başarılı sunucu, amacının izleyicisine doğallığı hissettirmek olduğunu vurgulayarak programının bu zamana kadar yayında kalmasının sebebinin de bu samimiyet ve çabası olduğuna dikkat çekti.

bakkul1

İkinci oturumun son konuşmacısı olan TRT World Dijital Strateji Direktörü Riyaad Minty ise  şehir isimleriyle ve bunlarla çağrıştırdığımız kelimeleri sorarak sunumuna başladı. Sorduğu Afrika şehirlerinin her biri savaşla çağrıştırılan Minty, aslında bu kıtada sadece savaşın olmadığını, güzel şeylerin de olabildiğini ama bunların haberlere yansımadığını anlattı.

rminty3

Üçüncü ve son oturumumuzda ilk olarak Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümü mezunu olan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’i dinledik. Ülker iş hayatını tecrübeli bir isimden dinlemek isteyen katılımcılar için bulunmaz bir konuşmacıydı. Çocukluk ve gençlik yıllarından itibaren balıkçılığa olan merakı ve bu sayede öğrendiklerinin kendisine kattıklarından bahseden Ülker, genç Boğaziçililere tecrübelerini anlatarak tavsiyelerde bulundu.

aulker1

Story’nin son konuşmacısı ise devlet bursuyla 9 ayda 38 ülke gezen Gezgin-Maceraperest Barkın Özdemir oldu. Seyahat etmenin aslında düşünüldüğü kadar imkânsız olmadığını belirten Özdemir, insanın gerçekten isterse gezmek için imkân ve fırsatlar bulabileceğine dikkat çekti. Gittiği ülkelerdeki deneyimlerini ve yaşadığı zorlukları anlatarak bunları herkesin tecrübe etmesi gerektiğine değinen Özdemir, seyahat hayalleri olan öğrencileri verdiği tavsiyelerle cesaretlendirdi.

bozdemir2

Başarılı ilk organizasyonuyla önümüzdeki yıllarda Boğaziçi Yöneticiler Vakfı’nın beklenen ve aranan bir genç etkinliği olacağını gösteren Story, her sene ekibine katacağı yeni arkadaşlarımızla ve ağırlayacağı etkili konuklarla yolculuğuna devam edecektir.

Sponsorlarımız Albaraka Türk Katılım Bankası, Mental HR, Indomie, Komagene, Uno ve Çukulats’a desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Platformunuzu seçin ve paylaşın.