Geçtiğimiz yıl “Din Sosyolojisi ve Antropolojisi” başlıklı okumalar yapılan program serilerinde bu yıl “Toplumsal Değişim: Direnişler, Devrimler ve Dönüşümler” başlık olarak belirlendi.
Endüstri devriminden küreselleşme çağındaki dönüşüme dek çeşitli konulara değinilecek programlarda konular, bir oturum film üzerinden, bir oturum da edebiyat alanında verilen eserler (romanlar) üzerinden irdelenerek devam edecek.
Yeni dönemdeki ilk programda Charlie Chaplin’in Modern Times (Asri Zamanlar) filmi üzerinden “Sanayi Devrimi ve değişim” konusunu ele alındı. Film beraberce izlendikten sonra sanayileşmiş bir toplumda makina ve insan ilişkisinin filmde nasıl ele alındığı üzerine yorumlar yapıldı.
Programda sanayi devriminin getirdiği iş, emek, makina ilişkisi; işsiz kalma, hız, seri üretim, aşırı tüketim ve tüketim gibi kavramlar üzerine beyin fırtınası yapılırken;
Ayşen Baylak yönetiminde gerçekleştirilen ve bundan sonra her ayın ikinci Çarşamba günü Boğaziçi Konak’ta düzenlenecek olan Sosyolojik Analiz Oturumları’nın bir sonraki etkinliğinde “Fransız Devrimi ve Değişim” konusu Charles Dickens’ın İki Şehrin Hikâyesi romanı üzerinden işlenecek.
Haber: Sümeyye Öney (İngilizce Öğretmenliği’ 17)