Sanat Buluşmaları’nın İkincisinde Savaş Şafak Barkçin’i Misafir Ediyoruz

BYV Fikir, Sanat ve Medeniyet Komisyonu’nun organize ettiği Sanat Buluşmaları’nda profesyonel yaşamının yanında sanat alanında da ilerlemiş kimseleri misafir ediyoruz.

Hayatın disiplinli ve estetik boyutlarını birlikte tecrübe eden, zül-cenaheyn diyebileceğimiz kıymetli misafirlerimizle hem mesleki hayatında hem sanat alanında ilerlemiş olmanın manasını kendi yolculukları bağlamında konuşuyoruz.

Bu çerçevede bir devlet adamı ve bir musiki üstadı olarak Savaş Şafak Barkçin Bey’i 9 Nisan Cuma akşamı konuk ediyoruz.

Kendisiyle sanat ile profesyonel iş yaşamının uyumu veya karşıtlığını birbirlerine ne ölçüde destek veya engel olduğunu tecrübeleri ışığında konuşacağız.

9 Nisan Cuma saat 21.00’daki programımıza davetlisiniz.

Youtube canlı yayın için;

Saygılarımızla,

BYV-Fikir Sanat ve Medeniyet Komisyonu (FSM)

Savaş Şafak Barkçin

Siyaset bilimci, bürokrat, şair ve yazar, müzisyen. 27 Kasım 1966’da Ankara’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünden 1989’da mezun oldu. Master derecesini uluslararası ilişkiler alanında Washington’da bulunan Johns Hopkins Üniversitesi School of Advanced International Studies (SAIS) okulundan 1996 yılında aldı.

Bilkent Üniversitesi’nde başladığı siyaset felsefesi doktorasını 2001’de bitirdi. Doktora sonrası Bilkent Üniversitesi’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak kendi tasarladığı çeşitli dersleri verdi.

Barkçin’in uzun bir kamu hizmeti geçmişi vardır. 1989’da Devlet Planlama Teşkilatına uzman olarak girdi. 1996-1997’de, o dönemde Devlet Bakanı olan Abdullah Gül’ün dış politika danışmanlığını ve konuşma yazarlığını yaptı. 2003’te Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) başkanlığına atandı. 2004-2007 yılları arasında TÜBİTAK’ta Başkan Danışmanı olarak görev yaptı. Barkçin, 2009’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başmüşavirliğine atandı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesini takiben Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine atandı. 2016 yılından 2018 başında emekli olana kadar ise Başbakan Başmüşaviri olarak vazife yaptı.

Savaş Ş. Barkçin; siyaset bilimi, medeniyet, müzik ve uluslararası ilişkiler alanlarında muhtelif tebliğ, konferans, seminer, makale, deneme, tercüme ve kitap tanıtımı yayınlarına sahiptir. Bunun yanı sıra muhtelif dergi ve gazetelerde pek çok makalesi yayınlanmıştır. Muhtelif üniversite, vakıf, dernek ve öğrenci kulüplerinde siyaset, uluslararası ilişkiler, müzik ve medeniyet üzerine dersler vermekte, sohbetler yapmaktadır.

Müzik, tarih ve edebiyat Dr. Barkçin’in başlıca ilgi alanlarıdır. Müziği 12 yıl boyunca Ankara’da Neyzen Ali Sarıgül’den meşk etmiştir.

2009’da yayınladığı “Ahmed Avni Konuk: Görünmeyen Umman” adlı biyografi kitabı Yazarlar Birliği ödülü almıştır. 2016’da yayınladığı “Gönül Makâmı” kitabı 2017 ESKADER ödülüne lâyık görülmüştür.

Dîvân şiirlerini yayımlamıştır. Bunun yanında serbest ve hece ölçülü şiirleri vardır. Bazı ünlü şairlerimizin şiirlerini ve müzik ile ilgili muhtelif makaleleri İngilizceye uyarlamıştır.

Dr. Barkçin’in müzik, tasavvuf ve edebiyat yazıları muhtelif dergilerde yayımlanmaktadır.

Belgeseller ve televizyon programları da yapmıştır. TRT’de “Gönül Makâmı,” “Rasim Özdenören ile Mâveraya Yolculuk,” “Aklıselim” ve “Gelenekten Geleceğe” başlıklı programları hazırlayıp sunmuştur. Barkçin mükemmel derecede İngilizce ve iyi derecede Fransızca bilmektedir. Ayrıca klasik Türkçe bilgisine sahiptir.

ESERLERİ:

Modern Dünyada Geleneksel İslâm (Seyyid Hüseyin Nasr’dan tercüme, 1989), Şlop, Tembel Tekin, Evin Cini (Çocuk kitapları, 2001), Görünmeyen Umman: Ahmed Avni Konuk (2009, 2011), 40 Makam 40 Anlam (2011), Rumeli: Bir Müzik Seferi (2012), Kalemin Dilinden (2012), Dîvân-ı Zerefşân (2013), Şehirler ve Sesler (2014), Gönül Dağı – Neşet Ertaş’ın Gönül Dünyası (2015), Kalbin Aklı – Medeniyet Üzerine Yazılar (2016, 2017), Gönül Makâmı (2016), Bir Kutlu Sefer (2017), Medeniyet Aklı (2017, 2018), Osmanlı Aklı (2018)

Platformunuzu seçin ve paylaşın.