PYSP-11 Kapanış Oturumu ve Sertifika Töreni İle Sona Erdi

Bu sene 11’incisini düzenlediğimiz, öğrenci veya yeni mezun olmuş yönetici adaylarının mesleki yaşamlarını sağlıklı planlamalarına ve iş dünyasının yoğun rekabet ortamına hazırlanmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Profesyonel Yöneticilik Sertifika Programı (PYSP), 10 Ocak Cumartesi günü yapılan kapanış oturumu ve sertifika töreni ile sona erdi.

“Pazarlama Organizasyonları” başlıklı son derste Ülker Çikolata Pazarlama Müdürü Beraat Çoban Acu’yu misafir ettik. Beraat Hanım pazarlama organizasyonu süreçlerini ürün geliştirme, iletişim, dağıtım, fiyat, tutundurma gibi pek çok başlıkla ele alarak kıymetli bilgiler verirken, sohbet esnasında katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

PYSP 11 Türk Telekom Grubu İK Başkanı Bahattin Aydın’ın  “İnsan Kaynakları Yönetimi” başlıklı semineri ile 12 Kasım 2014 Çarşamba günü başlamıştı. Aydın seminerde, işletmelerde insan yönetimi sürecinde insan kaynakları planlaması, eleman bulma ve seçme, eğitim programları, performans ve ücret sistemi, iş sağlığı ve güvenliği, iş disiplini, moral ve motivasyon konularında bilgiler verdi.

bahattinaydin2

15 Kasım 2014 Cumartesi günü yapılan programın ikinci seminerinde konuğumuz olan Vakfımız Kurucular Kurulu Üyesi ve Kuzey Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Erken Bey, “Nasıl Müteşebbis Olunur?” başlıklı bir sunum yaptı. Üniversite yıllarında iş hayatına atılan Erken, o yıllardan bugüne girişimcilik konusundaki değerli birikim ve tecrübelerini bizlerle paylaştı.

22 Kasım 2014 Cumartesi günü yapılan “Strateji Yönetimi-BİM Örneği” başlıklı seminerde  de Vakıf Başkanımız, BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su Haluk Dortluoğlu’nu dinledik. Haluk Bey katılımcılara iş dünyasında yaşanmış örnek olaylardan yola çıkarak yöneticilik ve stratejik planlama konusundaki gelişmeleri ve tecrübelerini aktardı.

İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş ise PYSP 11 katılımcılarına “İş Hayatına Hazırlık ve Kariyer Yönetimi” başlıklı bir seminer verdi. 26 Kasım Çarşamba günü yapılan seminerde bireylerin kendilerini iyi tanımalarının, bu itibarla yeteneklerinin farkında olarak potansiyellerini keşfetmelerinin gerekliliği ele alındı. Kişinin ne istediğini bilmesi ve bu isteğine ulaşmada başarının nerede ve nasıl elde edileceğine dair bilgiler paylaşıldı.

Eğitim Danışmanı Dr. Hüseyin Çırpan, 3 Aralık ve 24 Aralık Çarşamba günlerinde verdiği “Liderlik ve Koçluk Becerileri” ve “Liderliğe Koçluk Perspektifinden Bakmak” başlıklı derslerde,  liderlik ve koçluk eğitimlerinin ortak yönleri olan, derin dinleme, güçlü soru sorma, etkin planlama, sorumluluk alma gibi alanları koçluk penceresinden birer yönetici adayı olan katılımcılara kazandırmayı hedefledi.

10 Aralık 2014 Çarşamba günü ise “Teknoloji Kullanımı ve Değişim” başlıklı derste Medyasoft Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Metin gelişen teknolojiyle birlikte kamu kurumlarında yaşanan ve her ne kadar direnç gösterilse de kaçınılmaz olan “değişim” i anlattı.

13 Aralık 2014 Cumartesi gerçekleşen “Finans Okur-Yazarlığı Nasıl Kazanılır?” başlıklı seminerde Turkish Do&Co Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Dinç PYSP katılımcıları ile birlikteydi. Dinç finansal okuryazarlık düzeyinin yükseltilmesinin önemini ve bu alışkanlığın kazanılması için yapılması gerekenleri aktardı.

17 Aralık 2014 Çarşamba ”Bir Markanın İnşası” başlıklı seminerde bir marka sermayesinin oluşturularak, marka değerinin ölçülmesi ve yönetilmesi için gerekli pazarlama program ve faaliyetlerinin tasarlanması ve uygulanması,  markaların önemi ve tüketiciye ne ifade ettiğinden yola çıkarak yöneticilerin markalarını nasıl yönetmeleri gerektiği konuları Marka Danışmanı Serdar Öztürk tarafından anlatıldı.

PYSP 11’in 20 Aralık 2014 Cumartesi günü gerçekleşen  “Türkiye Ekonomisi” başlıklı dersinde de TÜBİTAK Danışmanı Doç. Dr. Hatice Karahan ise, Türkiye’de seksenli yıllardaki ekonomik durum, doksanların sonunda 2001 krizine götüren sebepler ve sonrasında bugünlere dek uzanan çerçevede Türk ekonomi hayatına projeksiyon tuttu.

27 Aralık 2014 Cumartesi “Herkese Lazım Olan Hukuk” başlıklı seminerde ise Avea Hukuki İşler Direktörü Doğan Coşgun’u konuk ettik. Coşgun görevleri, bağlı olduğu kuruluşun menfaatlerini koruyucu ve anlaşmazlıkları önleyici hukuki önlemleri zamanında almak, hukuki konularda süreç ve riskler hakkında ilgili departmanları bilgilendirmek ve şirketin tüm iş ve işlemlerinde hukuka uygun hareket edebilmesi için gerekli hukuki danışmanlık hizmetlerini vermek olan şirket hukuk departmanları hakkında bilgiler verdi.

pysp11toplu

12 derslik seminer maratonunun ardından derslere % 70 devam sağlayan arkadaşlarımıza sertifikaları konuklarımız Ülker Çikolata Pazarlama Müdürü Beraat Çoban Acu, Nissin Yıldız Satış Müdürü Levent Acu, sertifika programımızın düzenleyen komisyonumuz Kariyer ve İnsan Kaynakları Merkezi Başkanı TTNET İşe Alım ve Yetenek Yönetimi Müdürü Kenan Şahan ve Mütevelli Heyeti Üyemiz Doç. Dr. Hatice Karahan  tarafından verildi.

 

.

 

Platformunuzu seçin ve paylaşın.