Müslüman Enternasyonalizmi: Bir Küresel Düşünce Tarihi

20 Haziran Cumartesi akşamı “Müslüman Enternasyonalizmi: Bir Küresel Düşünce Tarihi” başlıklı programda University of North Carolina-Chapel Hill’de Küresel Tarih Profesörü olan Prof. Dr. Cemil Aydın’ı misafir ediyoruz.

  • “İslam dünyası” nedir?
  • İslam dünyası kavramı ne zaman ve hangi koşullarda ortaya çıktı?
  • Bu kavramın dini aidiyet yönü mü yoksa siyasi yönü mü ağırlıkta oldu?
  • Tüm çeşitliliklerine rağmen Müslümanları Batı’ya bir bütün olarak kabul ettiren nedir? gibi soruların cevaplarını Cemil Bey’in yazmış olduğu The Idea of the Muslim World: A Global Intellectual History (İslam Alemi Fikri: Bir Küresel Düşünce Tarihi) kitabı çerçevesinde ele alıyoruz.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Sel Turhan’ın moderatörlüğünde 20 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.30’da düzenlenecek etkinliğimize hepinizi bekliyoruz.

Sohbetimize ait Zoom bilgilerinin program öncesi size iletilebilmesi için kayıt olmak gereklidir.

Lütfen KAYIT OL butonu ile teyit iletiniz.

Selam ve saygılarımızla,

BYV – Fikir Sanat ve Medeniyet Komisyonu (FSM)

Prof. Dr. Cemil Aydın

1991 Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunudur. University of North Carolina-Chapel Hill’de Küresel Tarih profesörüdür. Doktorasını Harvard Üniversitesi’nde Japon Pan-Asyacı siyaseti üzerine tamamlamıştır. Yayımlanmış kitapları arasında The Politics of Anti-Westernism in Asia (Asya’da Batı Karşıtı Düşüncenin Siyaseti) ve The Idea of the Muslim World: A Global Intellectual History (İslam Alemi Fikri: Bir Küresel Düşünce Tarihi) bulunmaktadır.

Platformunuzu seçin ve paylaşın.