Mezunlarla öğrenciler Boğaziçi Konak’ta buluştu

Alanında uzman Boğaziçi Üniversitesi mezunları ile şuan BÜ’de eğitim görmekte olan öğrenciler arasında muntazaman tertib edilen Mezun&Öğrenci Buluşmalarının bir yenisi daha Boğaziçi Konağın tarihi atmosferi altında 20.03.2009 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Program GAP Güneydoğu Tekstil A.Ş. Genel Müdürü Sayın Önder Öksüz Bey’in moderatörlüğünde, Nestle Zincir Mağazalar Satış Müdürü Sayın İsmail Bütün, Uluslararası Bankacılık Danışmanı Sayın Erkan Kilimci ve Anka Danışmanlık Pazarlama ve Proje Yöneticisi Sayın Uğur Yılmaz’ın katılımıyla düzenlendi. İİBF&UBYO mezun-öğrenci buluşması, mezunların tecrübe ve tavsiyelerini sunmalarının ardından soru-cevap bölümüyle devam etti.

Önder Öksüz (İktisat 1996): Öğrencilik yıllarında kendinize yatırım yapın

Programın moderatörlüğünü yapan GAP Güneydoğu Tekstil A.Ş. Genel Müdürü Önder Öksüz Bey açış konuşmasında şu noktalara dikkat çekti.

  • En güzel şekilde yapacağınız ve üstelik çalışırken zevk alacağınız işi yapmalısınız. Eğer her sabah ayaklarınız koşarak gidiyorsa o iş, sizin için doğrudur o işe devam etmelisiniz.
  • Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ve daha sonra mezunu olmak sizin için büyük bir avantajdır. Ama yeterli değildir. Öğrencilik yıllarınızda kuracağınız sağlam ve kalıcı dostluklar iş hayatında size tahmin edemeyeceğiniz kadar ekstra fırsatlar sunacaktır.
  • Eğitim-öğretim döneminde kendinize yapacağınız yatırımlar fark edilmenizi temin edecektir.
  • Zaman yönetimine, sosyal taraflarınızın zenginliğine ve doğru bir aile kurmaya özen göstermenizi istirham ediyorum.

Program, Nestle Zircir Mağazalar Satış müdürü Sayın İsmail Bütün’ün mezuniyetinin ilk yıllarında yaşadığı tecrübelerini paylaşmasıyla devam etti.

İsmail Bütün (İşletme 1996): Krizlere meydan okuyun

Özellikle birkaç ekonomik krizi farklı şirketlerde yaşadığını İsmail Bey, kriz yönetiminde kazanılan bilgi ve becerilerin daha sonra kişiye müthiş imkânlar sunabileceğini söyleyip konuşmasını şöyle sürdürdü: Krizler maalesef hepimizin hayatın her alanında yüzleşmek zorunda kaldığımız, zor zaman dilimleridir. Krizlerden kaçmamız genellikle mümkün olmaz.

Bu durumda onunla en etkin mücadele yollarını öğrenmemiz ve bu süreçten güçlenerek çıkmanın yollarını aramamız gerekmektedir. Krizler bazıları için sonun başlangıcı; bazıları için ise yepyeni fırsatların anahtarıdır.

Farklı olduğunuzu hissettirin

Boğaziçi Üniversitesi’nin kendisine kattığı ilave değerleri, kaliteli insanlarla tanışma ve dostluk fırsatı ve özgüven kazanımı olarak ifade eden İsmail Bey, iş mülakatlarında adayların çok az zamanları olduğunu ve bu zamanı en mantıklı ve etkili şekilde kullanmalarının zorunlu olduğunu ifade etti. Benzerlerinizin arasından sıyrılmak için farklı olmalısınız. Farklı alanlarda okumalar yapın. Geniş bir perspektife sahip olun. Bakış açınız ne kadar geniş olursa, fırsatları o kadar fazla değerlendirebilirsiniz.

Öğrenci arkadaşlarımıza kendi networklerini kurmalarını tavsiye eden İsmail Bey sözü Uluslararası Bankacılık Danışmanı Sayın Erkan Kilimci’ye bıraktı.

Erkan Kilimci (Uluslararası İlişkiler 1999): Dürüstlük, uzun vadeli bir yatırımdır.

Erkan Bey; okula başladığı yıllarda yeterince burs bulamadığı için iş hayatına erken başladığını, THY’de part-time çalıştığını ve bu süreçten çok şey kazandığını söyledi. “Üniversiteler öğrencilere belli oranda disiplin kazandırırlar ama pek fazla şey öğretmezler” diyen Erkan Bey, “iş hayatının dolambaçlı yollarında okullarda öğretilen teorik bilginin kılavuzluğunda yolunuzu bulmanız pek kolay olmaz” cümlesiyle konuşmasına devam etti ve ekledi: “Özellikle iş hayatında dostlar kadar, kuyunuzu kazabilecek kişiler de vardır. Dikkatli olmalısınız. Bu piyasa şartlarında dürüstlüğün kısa vadede insana bir şey kazandırmadığını ve bu zamanda bu erdeme sahip olmanın elzem olduğunu söyleyen Erkan Bey, uzun vadede hep dürüstlüğün ve dürüstlerin kazandığının altını çizdi.

Mümkün olduğu kadar uluslararası geçerliliğe sahip sertifika programlarına ilgi gösterilmesini ve bu türden sertifikalara sahip olunması gerektiğini tavsiye eden Erkan Bey, “Çok fazla staj yapmış olmak avantajınız olacaktır.” diyerek devam sözlerini tamamladı.

Uğur Yılmaz (Uluslararası Ticaret 2004): Patron şirketlerinde ilişkilerinizi ölçülü tutmalısınız

AnKa Danışmanlık Pazarlama Proje Yöneticisi Uğur Yılmaz Bey ise özellikle planlı olmanın ve sabırla çalışmanın gerekliliğine işaret etti. Türkiye’de şirketlerde çok fazla kurumsallaşma olmadığından dolayı patronlarla kurulacak ilişkilerin iyi ayarlanması gerektiğini vurgulayan Uğur Bey, duyguların kontrolünün çok önemli olduğunu belirtti. “Kararlı olmak birçok dezavantajı avantaja çevirebilir” diyen Uğur Bey, “ Eğer pazarlamacıysanız bir kapıya yüz defa da olsa tekrar gitmelisiniz ve elinizdeki ürünü satmalısınız.” dedi.

Soru cevap bölümünde neşeli diyaloglar eşliğinde devam eden program katılımcıların dilekleri ve son tavsiyeleriyle sona erdi. 

Samet Güzeltaş-İşletme-3&Mustafa Parladıcı-Felsefe Hz.

Platformunuzu seçin ve paylaşın.