Kadın Girişimcilik Toplantımızın 12.si Gerçekleşti

Fatma Genç Ünay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirdiğimiz Kadın Girişimcilik Toplantılarının 12.si, 15 Mayıs Pazar günü Boğaziçi Konakta düzenlendi.

Kadın Girişimcilik Toplantıları’nın Mayısayı konukları Tülin Ataş ve Ayşe Devrim Kuralay oldu.

Harvest Quick Casual Restaurant zincirinin kurucusu olan Tülin Ataş, Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden 1999 yılında mezun oldu. Daha okul yıllarında ticaretle uğraşma fikrini kafasına koyan Tülin Hanım, yönetici asistanı olarak başladığı iş hayatına, belirli kademelerde 10 yıl kadar çalıştıktan sonra son vererek hayalini kurduğu restoranı açtı.

Okul yıllarında Exchange programına hak kazanmasına rağmen başörtülü olması sebebiyle bu hakkını değerlendiremeyen Tülin Hanım, kendisi için yurtdışı kapılarının kapandığını düşünmüş. Fakat daha sonra Harvard Extension School programına kabul alan konuğumuz, Amerika’dan döndüğünde Harvest’i kurma çalışmalarına başlamış. İlk mağazasını 2008 yılında Maslak’ta açan Tülin Hanım, daha sonra Mecidiyeköy ve Bahçelievler’de de şubeler açmış.

Hedefinin daha fazla bölgede hizmet vermek olduğunu anlatan Tülin Ataş, dışarıda yemek alışkanlığının yaygın olduğu Avrupa ve Amerika’ya açılmayı hedefliyor.

Sohbet sırasında kadın olarak ticarette bulunmanın zorluklarına değinen konuğumuz, Boğaziçili olduğu için kendini şanslı saydığını belirtti. Tülin Hanım ayrıca, çalışma hayatında en çok zevk aldığı şeyin kriz yönetmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Mucitler Atölyesi’nin kurucusu olan Ayşe Hanım, Boğaziçi Üniversitesi Kimya bölümünden mezun oldu ve bilim ve teknoloji sergisini açtı.

4. çocuğunu dünyaya getireceği zaman işinden istifa ederek home-ofis çalışmayı tercih eden Ayşe Hanım, bilim merkezlerine düşük maliyetli ürünler üreterek deney ve zekâ ürünlerini sergileyecekleri atölyeler düzenledi. Talep oldukça anaokullarına giderek bilim ve sanat çalışmaları yaptıklarını, franchise’a karşı olduğunu, ülke bazında üretim ve pazarlama olması dolayısıyla para akışının ülke içerisinde olması gerektiğini dile getiren Ayşe Hanım, yaptığı çalışmaların ihtiyacı karşılayacak nitelikte olduğunu, çünkü bilim ve sanat merkezinin yeterli olmadığını vurguladı.

Gelecek projelerinden bahseden Ayşe Hanım, toplum olarak bu tarz çalışmalara yeterince açık olunmadığını belirterek bu alanda yapılan çalışmaları eksik bulduğunu söyledi.

Programımızın son bölümünde konuklarımız, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

 

Platformunuzu seçin ve paylaşın.