Hazırlık ve 1’inci Sınıf Öğrencileri Boğaziçi 101 Seminerinde Bir Araya Geldi

Vakfımızın yürüttüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık çalışmaları kapsamındaki “Boğaziçi 101: Introduction to Boğaziçi” semineri 25 Kasım Çarşamba akşamı Boğaziçi Konak’ta gerçekleşti.

1011

Merve Arabul’un (PDR’ 15) moderatörlüğünde gerçekleşen seminere Uzman Klinik Psikolog Neslihan Arıcı Özcan’ı konuk oldu. Seminer ağırlıklı olarak hazırlık, 1’inci sınıf öğrencileri ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü öğrencilerinin katılımıyla yapıldı.

Neslihan Arıcı Özcan programa Boğaziçi Üniversitesi’ni tanıtarak ve tarihini hatırlatarak başladı. Boğaziçi’nde karşımıza çıkan yeni kavramlardan, büyük şehirde yaşıyor olmanın zorluklarından, aileden ayrılmanın üzerimizdeki etkisinden ve özelde de diğer üniversitelerden farklı olarak sadece “Boğaziçili” olmanın getirdiği sorunlardan bahsetti.

Yaşanılan duyguların ve karşılaşılan zorlukların çok insani bir durum olduğunu, hepimizin yaşamımız boyunca bu tarz uyum süreçlerinden zaman zaman geçebileceğimize dikkat çeken Özcan, asıl önemli olanın bu sıkıntıları küçümsememek olduğunu ve bunlarla başa çıkabilecek güce sahip olduğumuzu bilmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Seminerin sonlarına doğru yaşanılan sorunların nasıl aşılabileceğine dair  konuşan Neslihan Arıcı Özcan, hayatın kendisinin bir uyum süreci olduğunu unutmamız gerektiğini ve bunu normal bir durum olarak karşılamamız gerektiğini söyledi. Bu durumun üzerimizdeki etkilerini azaltmak içi hayatımızdaki koruyucu faktörlere önem vermemiz gerektiğinin altını çizdi. Uyku ve beslenme düzenimize dikkat etmemiz gerektiğini, okulun her türlü imkanlarından faydalanmanın çok verimli olduğunu ve BYV gibi çevremizdeki insanlar sosyalleşmemizi daha mümkün kılacak samimi ortamlarda bulunmanın önemine değindi.

 

Platformunuzu seçin ve paylaşın.