Endüstri Mühendisliği ve Makina Mühendisliği Mezun-Öğrenci Buluşması Vakıf Merkezinde Gerçekleştirildi

3 Nisan Pazar günü vakıf merkezinde gerçekleştirilen Endüstri Mühendisliği ve Makina Mühendisliği Mezun-Öğrenci Buluşmasında Turkcell Servis Yönetimi Çözümleri Müdürü Ayşegül Gelmiş, Kastamonu Entegre Global Tedarik Zinciri Direktörü Halim Sırçancı, Sunar Grup Strateji ve İş Geliştirme Direktörü M. Nuri Çomu, MilSOFT Yazılım Teknolojileri CEO’su Adnan Metin ve Ford Otosan Akustik Geliştirme Platform Lideri Erkam Özbudak bizlerleydi.

3 Nisan Pazar akşamı vakıf merkezinde gerçekleşen buluşmamız iftar ile başladı. İftar sonrasında katılımcılarımız ve konuklarımız yerlerini aldı.
Konuklarımızın kendilerinden ve yol hikayelerinden bahsettikleri programda sadece akademik başarının değil, ders dışı sosyal sorumluluk projelerinin, kulüp çalışmalarının da hayatımızda yer edinmesi gerektiği aktarıldı, kişisel gelişim noktasındaki önemine değinildi.

Öğrencilik yıllarında bölümün üst dönem öğrencileriyle temasta olmanın, onlardan destek almanın çok kıymetli olduğunu aktaran konuklarımız, türlü deneyimler edinmek için staj ve part time işlerin de gerekliliğine değindi. Staj yapmak, ilgili alana girişi kolaylaştırıcı rol oynar dolayısıyla staj seçiminde bölümden ziyade çalışması düşünülen iş alanına dair staj yapmak gerekir. Girişim deneyimlerinde başarısız olunsa dahi deneyimleyen kişi neden başarısız olduğunu idrak edeceğinden girişimler önem arz eder.

Uzun vadeli plan yapmak önemine değinen konuklarımız; hayat içerisinde hedeflerde çeşitli kırılmalar yaşansa dahi hedeflerin yol gösterici rol oynadığını, kariyer yolculuğu planlamasında çeşitliliğe gitmenin faydalı olacağını aktardı; değişken faktörler sebebiyle A, B, C planları önemlidir.

Bölüm derslerine özen göstermenin gerektiği fakat aşırı endişe yaratmaya da gerek olmadığı; iş hayatında notların pek de etkili olmadığı anlatıldı.Ders ortalamalarından bağımsız olarak çok farklı noktalara gelinebileceği aktarıldı. Özellikle yetkinliklerin sürekli değişmesi, düzenin sürekli olarak yenilenmesi en hızlı adaptasyonu sağlayanın öne çıkmasına olanak sağladığı aktarıldı.

Yurt dışı tecrübesinin de öğrencilik hayatında çok kıymetli olduğuna değinen konuklarımız, yabancı dil, özgüven, farklı kültürleri görme ve bakış açısını geliştirme noktasında ufku genişlettiğini aktardı.

Konuklarımızın alana dair pek çok tavsiyede bulunduğu programımız çaylı sohbetin ardından sona erdi.

Platformunuzu seçin ve paylaşın.