Boğaziçi 101: Introduction to Boğaziçi Semineri

Vakfımızın yürüttüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık çalışmaları kapsamında “Boğaziçi 101: Introduction to Boğaziçi” semineri 17 Kasım Pazartesi akşamı Boğaziçi Konak’ta gerçekleşti.

boun2

Vakfımız Kurucular Kurulu Üyesi Sadık Yener’in moderatörlüğünde yapılan ve katılımcıların büyük çoğunluğu hazırlık ve 1’inci sınıf öğrencilerden oluşan seminerde Klinik Psikolog Dr. Neslihan Arıcı’yı konuşmacı olarak ağırladık.

Neslihan Arıcı konuşmasına “Boğaziçi’nin sizin için anlamı nedir?” sorusunu sorarak başladı. Bu güne kadar hayatımızda olmayan fakat artık her gün karşılaştığımız “Shuttle, proficiancy, consent…” gibi kavramlardan bahseden Arıcı, Boğaziçi’ ne gelerek yeni bir ortama uyum sağmaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu aynı yollardan geçen biri olarak bildiğini, fakat hayatın kendisinin bir uyum süreci olduğunu unutmamamız gerektiğini söyledi.

Arıcı, bireyin ailesine bağlı olmak, duygusal olmak gibi kişisel yatkınlıklarının yanı sıra rekabet ortamı ve aileden maddi olarak destek görememek gibi çevresel risk faktörlerin de  uyum sürecini etkilediği söyledi. Çevremizde manevi değeri olan insanların bulunmasının çok önemli bir koruyucu faktör olduğunu ifade eden Neslihan Hanım, bu iki risk ve yatkınlık faktörleri sebebiyle yaşanabilecek küçük uyum sorunlarının bizi manevi anlamda besleyecek etkinlikler ve çevremizdeki bireylerle aşılabileceğini vurguladı.

“Bir uyum sorunumuz olduğunu fark edip bunun bizim hayatımızı kötü etkilediğini hissettiğimiz anda kişisel koruyucu faktörlerimizi keşfederek bunları ortaya çıkarmamız gerekmektedir.” diyen Klinik Psikolog Neslihan Arıcı son olarak yaşadığımız sorunlarda hiçbir zaman tek ve yalnız olmadığımızı, çevremizdeki herkesin uyum sorunu yaşıyor olabileceğinin bilincinde olarak bunu yenmeye çalışmanın önemine işaret etti.

Haber: Merve Arabul-PDR’15

Platformunuzu seçin ve paylaşın.