BYV Tercih Danışmanım ile Gençlerin Soruları Cevaplandı

Üniversite tercih döneminde olan gençlerle öğrenci ve mezun Boğaziçililer buluştu.

BYV Tercih Danışanım programı 30 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşti. Program, Öğrencilerle İlişkiler Komisyonu Başkanı Kerem Koçer’in programı açması ve program akışına dair bilgi vermesi ile başladı ardından Vakıf Başkanımız Halim Sırçancı; Boğaziçi Üniversitesi, vakfımız ve iş hayatı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Üniversite tercihinin insan hayatında belirleyici bir dönüm noktası olduğunu aktardı; üniversite boyunca oluşturulan ağlar, geliştirilen sosyal ilişkiler, içinde yer alınan sosyal sorumluluk faaliyetlerinin etkilerinden bahsetti. Dolayısıyla önemli bir dönemeç olan üniversite tercihinin bilinçli olarak, ciddi araştırmalar neticesinde yapılması gerektiğini belirtti.

Üniversite seçimi ile seçimlerin bitmediğini; üniversitede de ders seçimi, staj seçimleri, arkadaşlıklar, iş hayatı gibi tercihler yapmaya devam ettiğimizden, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı’nın bu tercihler konusunda öğrencilerin yanında olmaya çalıştığından bahsetti. Özellikle şehir dışından gelen öğrencilerin yaşadığı yabancılık duygusunu en aza indirgemek için çeşitli etkinliklerle, tanışma programları ile bir bağ kurulmasının hedeflendiğine değindi.

“Akademik başarı, üniversite öğrencisinin olmazsa olması fakat bunun üzerine başka çalışmalar da eklemeli; akademik başarı, günümüz Türkiye’sinde tek başına yeterli değil. Başarılı bir hayat sürmesi için öğrencilerin edinmesi gereken bazı meziyetler var. Katınılan okul dışı faaliyetler; sosyal ilişkiler, takım çalışması, organizasyon gibi meziyetlerin gelişmesinde çok önemli ve vakıf faaliyetleriyle bu meziyetlerin gelişmesine olanak sağlanmakta.”

Sırçancı’nın konuşmasının ardından programımız fakülte bazlı ayrılan online odalarda devam etti. Tercih döneminde olan öğrenci arkadaşlarımızın ilgili bölümlerden öğrenci ve mezunlarla buluştuğu programımızda sorular yanıtlandı, merak edilen konular açıklığa kavuştu.

Platformunuzu seçin ve paylaşın.