HAMİLİK OKULU BAŞVURULARI BAŞLADI

Hamilik Okulu 2021/2022 dönemi başvuruları başladı!

Öznesinde ‘Ahilik ve Fütüvvet Kültürü’ olan Hamilik Okulu, Boğaziçi Üniversitesi’nde Hazırlık ve 1’inci sınıfta öğrenim gören arkadaşlarımıza yönelik bir programdır.

İçeriğini, tarihi ve kültürel kimliğimizden alan Hamilik Okulu’ndaki temel amacımız, öğrencilerimize dört yıla yayılacak bir süre zarfında Ahilik teşkilatlarında tecrübe edilen “usta-çırak” ilişkilerine benzer bir mesleki rehberliğin yanı sıra, cömertlik, fedakârlık, paylaşma, dayanışma, kardeşlik gibi insanlık değerlerini kazandırma çabasıdır.

Program kapsamında öğrenci arkadaşlarımızdan sadece “okul” ciddiyetine sahip çıkmaları talep edilmekte, seminerlere %70 devam mecburiyetinin dışında maddi veya manevi bir karşılık beklenilmemektedir.

Öğrenim yılının ilk dersi 19 Ekim Salı günü başlayacak olup, dersler yıl boyunca her hafta Salı günü saat 19.30’da yapılacaktır. Dersler hibrid modelde yapılacak olup, Zoom üzerinden online ve Vakıf merkezinde gerçekleştirilecektir. Detaylar Hamilik Okuluna kabul edilenlere ayrıca paylaşılacaktır.

Boğaziçi Üniversitesi Hazırlık ve 1’inci sınıfta öğrenim gören tüm öğrencilerimiz 15 Ekim Cuma saat 17.00’a kadar başvuru yaparak süreçlere dâhil olabilirler.

Selam ve saygılarımızla,

BYV-Hamilik Okulu Komisyonu (HAK)

Platformunuzu seçin ve paylaşın.