Kastamonu Entegre Genç Yetenek Programı TalenTree’yi Selim Çelebi’den Dinledik

20 Şubat Cumartesi günü Hayat Holding’in iki lokomotif şirketinden biri olarak 1969 yılında ağaç bazlı panel sektöründe üretime başlamış olan, Türkiye’de lider, Avrupa’da 4. dünyada ise 6. sırada yer alarak küresel bir güç haline gelen Kastamonu Entegre’yi ve genç yetenek programı olan TalenTree Gelişim Yolculuğu’nu  yakından tanıyacağımız bir etkinlikte Kastamonu Entegre İnsan Kaynakları Direktörü Selim Çelebi ile bir araya geldik.

Öğrenci arkadaşlarımıza yönelik programda Selim Çelebi Bey önce kendi kariyer yolculuğu özelinde edindiği tecrübelerden yola çıkarak genç arkadaşlarımıza kişinin ne istediğini bilmesinin gerekliliği, bir fırsatla karşılaştıklarında ona hazır olmalarının önemi, günceli takip etme ve çalışkanlığın altını çizdiği önemli tavsiyelerde bulundu.

Selim Bey daha sonra ağaç bazlı panel sektöründe Türkiye’de lider, % 100 yerli sermayeye sahip, 100 ülkeye ihracat yapan, 6500’ü aşkın personele sahip ve bu personeli 17 farklı ülkeden olan, Rusya, İtalya, Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Amerika’da faaliyet gösteren global bir şirket olan Kastamonu Entegre’yi katılımcılarımıza anlattı. Dünyada ağaç sanayiinde sürdürülebilirlik raporu yayınlayan 3 şirketten biri olan şirketin insana değer veren, inovasyona, gelişime ve büyümeye dönük bir vizyona sahip olduğuna dikkat çeken Selim Bey, yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarına devam eden Kastamonu Entegre’nin genç ve dinamik yeni nesile global bir kariyer vadettiğini vurguladı.

Selim Bey’in paylaştığı bilgilerden hazırlanan sorunun katılımcılar sorulmasının ardından en hızlı doğru yanıtı veren 3 kişiye şirket içindeki yetkinlik bazlı ve teknik eğitimler veren öğrenme gelişim platformuna 3 aylık üyelik hediye edildi.

Etkinlikte Vakfımızın Hamilik Okulu öğrencilerinden ve 1 yıldır Kastamonu Entegre’de stajyer olan İşletme bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Rabia Aydoğan’ın şirket kültürü ve staj deneyimine dair paylaşımları da dinlendi.

Programın ilerleyen bölümünde Kastamonu Entegre Yetenek Kazanımı ve Yönetimi Başkanı Özlem Ihlamur da TalenTree Gelişim Yolculuğu Programı’nı bir video ve sunum eşliğinde tanıttı.

3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik Temmuz-Ağustos aylarını kapsayan 2 aylık programda ilk ay online olarak şirket tanıtımı ve çeşitli eğitimler yapılacak, ikinci ayda da yerinde deneyimleme imkanı sunan bir mentör yönetiminde proje çalışması ile katılımcıların hibrit çalışma modelini görmeleri sağlanacaktır.

Başvuruları 21 Mart’a kadar sürecek olan programın bilgilerine aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

http://ythl.co/TalenTree

BYV Kariyer ve İnsan Kaynakları Merkezi ve Kastamonu Entegre işbirliğiyle gerçekleşen, interaktif içeriğiyle katılımcıların ilgisine mazhar olan etkinlik soruların cevaplanmasıyla son buldu.

Değerli konuşmacılarımıza ve Kastamonu Entegre İK Departmanına bu verimli ve güzel etkinlik için teşekkür ediyoruz.

Platformunuzu seçin ve paylaşın.