Hanımlar Sabah Namazı Programında Nafi Baba Camii’nde Buluştuk

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Boğaziçi’nde okuyan hanım öğrencilerin birbirlerini daha iyi tanımalarına, aralarındaki uhuvvetin, muhabbetin, dostluğun kuvvetlenmesine vesile olan Hanımlar Sabah Namazı ve Kahvaltı Programı’nın bu dönemdeki ilk buluşması 17 Kasım Cumartesi sabahında gerçekleşti.

sn2

Sabah ezanının içimizi titreten tınısını duymamızın ardından buluşma noktamız olan Nafi Baba Camii’ne geldik. Namazımızın sünnetini kıldıktan sonra caminin imamı tarafından okunan Kur’an tilavetini dinledik. Sabah namazının farzını da eda ettikten sonra da ikinci durağımız olan Hisar Kantin’e doğru yola koyulduk.

Hisar Kampüs Kantin’de yaptığımız kahvaltıdan sonra kendimizi tanıtmak adına isimlerimizi ve bölümlerimizi söyleyerek muhabbet faslına başladık. Bu tanışıklığın ardından 2010 yılı Endüstri mezunlarından Ayşegül Gelmiş abla bizlere hem kendi öğrencilik günlerindeki hatıralarından bahsetmek hem de tavsiyelerde bulunmak adına ufak ve tatlı bir sohbete başladı.

sn1

 

Öğrencilik yıllarının başında karşısına çıkan “Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın” duasının karşılığı olan arkadaşlıklarını, ilk zamanlarda yaşanan yalnızlık duygusunu kısa sürede aşmak gerektiğini, okulun ilk yıllarında başlayan vakıfla olan tanışıklığını, okulun ilk yıllarında yaptıkları okuma gruplarının faydalarını, 2. sınıftayken vakıfla birlikte gittiği umre anılarını, okulda önceki yıllarda yaşanan başörtüsü sorunlarını, iş ararken yaşadıkları olumlu/olumsuz deneyimlerini ve iş tecrübelerini aktaran Ayşegül Abla, okuldaki zorluklara rağmen, dersler ve hocalarla yakın iletişimde olmanın, özgüvenli yaklaşmanın, yeni fırsatları değerlendirmenin ve yaşananlar karşısında motivasyonu kaybetmemenin önemini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Bizlere bu imkanı tanıdığı için BYV’ye,  kahvaltıda bize eşlik eden Nurbin Gürsoy ablaya ve bu hoş sohbeti için Ayşegül Gelmiş ablaya çok teşekkür ediyoruz. Daha nice kahvaltılarda buluşmak temennisiyle.

Haber: Rabia Aydoğan-İşletme ’21

sn3

sn5

 

 

Platformunuzu seçin ve paylaşın.