12’nci Kariyer Festivali İstanbul Sanayi Odası Vakfı – Sakıp Sabancı Konferans Salonu’nda Gerçekleşti

24 Mart Cumartesi günü 12’ncisini düzenlediğimiz Kariyer Festivali 400 kişilik katılımla ve ülkemizin önde gelen 30 kurumunun iştirakiyle İstanbul Sanayi Odası Vakfı – Sakıp Sabancı Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Alışıldığı üzere aslında her yıl Mayıs ayının ilk haftalarında gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi bu yıl ilk defa katılımcı kurumlardan gelen talepler üzerine Mart ayı içerisine çektik. Bu değişiklikle işe alım ve stajyer alımlarını bahar başında yapan kurumlardan öğrenci ve mezunlarımızın daha fazla yararlanmasını arzu ettik.

2

12’inci Kariyer Festivali’nde yapılan tüm iş ve staj başvuruları İK çözüm ortağımız Mental HR – Consultancy’nin Kariyer Portalı üzerinden alındı. Festivale katılmış olan öğrenci ve mezunlarımız portal üzerinde oluşturdukları özgeçmişlerini tercih ettikleri kurumlara Mental HR – Consultancy’nin sistemi üzerinden iletmiş oldular.

09.30’da kahvaltı ikramı ile başlayan program, Mütevelli Heyeti Başkanımız Bahattin Aydın Bey’in açılış konuşması ve bu sene etkinliğin onur konuğu olan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Bey’in konuşmasıyla mekânın konferans salonunda devam etti.

Mütevelli Heyeti Başkanımız Bahattin Aydın konuşmasının başında festivalimizin katılanlar için geleceklerine dair iyi şeylere vesile olmasını diledi. Boğaziçili olmayı her nerede olursa olsun, hangi görevi ifa ediyor olursa olsun o görev ve alana bir yenilik, değer katarak o işi daha kıymetli hale getirmek olarak tanımlayan Aydın, bunu yaparken de tarihimizle, medeniyetimizle, kültürümüzle yani özetle bizim hafızamızı oluşturan bilincimizle hareket etme gerekliliğinin altını çizdi. Aydın ayrıca Vakfımız özelinde de bu gerekliliği mensuplarına her zaman hatırlatan ve yaşatan bir yapı olma gayretinde olduğumuzu vurguladı.

56

“Kariyer Festivali’ni düzenlemekteki amacımız iş arayanla yetenek arayanı buluşturmaktır.” diyen Bahattin Aydın sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye genç nüfus potansiyeli olan bir ülke… Endüstri 4.0 ile gelen dijital dönüşüm aslında yeni yeteneklere çok fazla ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyacı giderecek önemli ülkelerden bir tanesi Türkiye olarak görülüyor. Bu konuda çok fırsatlarımız var. Çok fırsatlara sahibiz ama acaba biz kendimizi buna göre hazırlıyor muyuz? Şirketlerin dijitalleşmeye dönük yaptığı programlar, part-time çalışma-staj imkânlarına katılma, şirketlerde ne olup bitiyor, sektörler nereye doğru gidiyor, hangi alana yönelmeliyim diye sorgulayarak daha öğrenciyken kendimizi geleceğe hazırlamak gerekiyor. Bunu sağlarsanız şirketlerin aradığı yetenek olursunuz.”

Konuşmasında duygusal zekânın, farkındalık sahibi olmanın önemine de yer veren Aydın, uzun yılladır içinde bulunduğu İK alanındaki personel seçimleri sırasında kullanılan metaforlardan örnekler vererek genç arkadaşlarımıza tavsiyelerde bulundu.

Mütevelli Heyeti Başkanımızın ardından sözü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’ya bıraktık.

55

Kariyer dünyasının değişimlerinden bahseden İlker Aycı sektörel gelişmelerin mesleğimizle beraber farklı eğitimler alıp başka işleri öğrenmemizi gerekli kıldığını söyledi. Geleneksel iş modellerinde büyük değişimler yaşandığını belirten Aycı şirketlerde buna yönelik yaşanan süreç yönetimlerini kendi iş tecrübelerinden örnekler vererek anlattı. Aycı Yönetim Kurulu Başkanı olduğu THY’nin dijitalleşmenin neresinde olduğunu şu sözlerle aktardı:

“Her yıl THY yöneticilerimizi dünyanın önde gelen fütüristleriyle buluşturuyoruz. Şirketimizdeki yöneticilerimiz bu insanlardan beslensin istiyoruz. Yapay zeka ve nesnelerin interneti üzerine çalışmalar yürütüyoruz. Bilhassa 3’üncü Havalimanı’yla birlikte bir yolcu, havalimanına girer girmez onun alışkanlıklarına, profiline göre işlemlerini gerçekleştirebilen, insan temasının mümkün olduğunca az olduğu, vaktin mümkün olduğunca efektif kullanılmasını sağlayacak akıllı sistemler üzerinde çalışılıyor. Biletleme, rezervasyon sistemlerinin de yapay zeka üzerinden yönetilmesi üzerine iki yıldır test çalışmalarımız var.”

3’üncü Havalimanının açılmasıyla birlikte İstanbul’un dünyanın en büyük transfer merkezlerinden biri haline geleceğine vurgu yapan İlker Aycı bu sayede ülkemizin dünya havacılığında en hızlı büyüyen ilk 5 ülkesi arasına gireceğini ifade etti. THY bünyesinde şu anda dijital çağla erken tanışmış pek çok genç istihdam ettiklerini belirten Aycı, 85 yıllık tecrübenin merkezinde iyi eğitimli, genç ve teknolojiye hâkim bir personelin projelerin başında yer aldığını söyledi.

57

Aycı konuşmasına şöyle devam etti: “Sizlere çok ihtiyacımız var. THY’nin gelecekte de büyük şirketler arasında yer alabilmesi, sizin gibi yetenekleri bizim kendi yetenek havuzumuza çekebilmemiz ve orada size yüzecek imkânları sağlayabilmemiz ve sizin de bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek şirketimizin içerisinde doğru yerlerde, doğru kariyerler yaparak yükselebilmeniz bizim için çok önemli ve anlamlıdır. Bu yüzden bizim için çok kıymetlisiniz. Bu yüzden bugün burada sizlerle olmak benim  için çok önemli.”

Değerli konuşmasında girişimciliğin de önemine değinen, dünyaya müteşebbis bir ruhla bakmanın, müteşebbis yönlerimizi geliştirmenin gerekliliğinin de altını çizen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı son olarak katılımcılardan gelen soruları da cevapladı. İlker Aycı Bey’e yoğun programı arasında vakfımıza vakit ayırıp festivalimizi teşrif ettiği için çok teşekkür ediyoruz.

12’nci Kariyer Festivali konferans salonundaki konuşmaların ardından fuaye alanında sektöründe öncü kamu kurumlarının, özel şirketlerin, eğitim kurumlarının ve STK’ların  açmış oldukları stantlarda yapılan görüşmelerle devam etti. Katılımcı öğrenci ve mezunlarımız stantlarda görüşmeler yaparak iş ve staj başvurularında bulundular.

 

 

 

 

 

 

Platformunuzu seçin ve paylaşın.